Get Adobe Flash player


Veelgestelde vragen

 

1. Hoe reken ik mijn kinderopvangtoeslag van de belastingdienst uit?

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten die ouders maken voor kinderopvang. De overheidsbijdrage is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De Belastingdienst keert de toeslag uit. Op de site van de Belastingdienst vindt u uitgebreide informatie over de kinderopvangtoeslag. Wilt u weten wat voor u de werkelijke kosten zijn van kinderopvang? Dan kunt u een proefberekening maken via de website www.toeslagen.nl.

2. Wat is het LRKP?

In het LRKP worden alle kinderdagverblijven geregistreerd, die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Ouders hebben vanaf 1 januari 2011 alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruik maken van kinderopvang die in het LRK staat. Om het LRK te raadplegen voor SamSam kunt u de website bezoeken www.lrkp.nl.

3. Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij SamSam.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Voor het bijschrijven van uw kind brengen we administratiekosten in rekening. Wanneer de administratiekosten voldaan zijn, ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Let op, een aanmelding is geen garantie voor plaatsing.

4. Kan ik een keer komen kijken bij SamSam?

Jaarlijks zijn er vijf data waarop we een rondleiding geven. Voor het jaar 2017 zijn dat;
1februari
3 mei
12 juli
27 september
29november

De rondleiding start om 13:00. U kunt zich hiervoor opgeven per mail.

5. Hoe groot is de kans dat mijn kind geplaatst kan worden bij SamSam?

We kunnen plaatsing niet garanderen. SamSam heeft een  wachtlijst. We geven voorrang aan broertjes/zusjes van reeds geplaatste kinderen en aan kinderen van ouders die op het Westergasfabriekterrein werken. We adviseren u uw kind ook aan te melden bij andere kinderopvang organisaties.

6. Krijg ik mijn administratiekosten retour als mijn kind niet geplaatst kan worden?

De administratiekosten worden niet gerestitueerd.

7. Hoe duurzaam werkt SamSam

SamSam is continu bezig met duurzaamheid en milieu. Het afval wordt gescheiden en we maken gebruik van de Waste Transformer op het Westergasfabriekterrein, een vergister die GFT omzet in energie.
We nemen 100% groene stroom af en gebruiken bosgecompenseerd gas.
Ook het speelgoed dat we gebruiken is duurzaam en voornamelijk hout.
We bieden 100% biologisch eten aan en gebruiken Bambo luiers en doekjes, welke 100% biologisch afbreekbaar zijn. Ook onze schoonmaakmiddelen zijn ecologisch.